Jump to content

NFL: Élesedik a verseny a Jaguars irányítói között

2014. 08. 15. 15:06

A Jacksonville úgy kezdte meg a felkészülést az új idényre, hogy az edzői stáb egyértelműen Chad Henne-vel számolt kezdő QB-ként, ugyanakkor az újonc Blake Bortles az előszezonban eddig várakozásokat felülmúlóan teljesít.

Blake Bortles (5) játékjogát a 2014-es draft első körének harmadik helyén foglalta le a Jaguars, így nem is lehet kérdés, hogy hosszútávon a csapat kezdő irányítóját látják benne a floridai együttesnél. Ugyanakkor a Jacksonville-i edzői stábnak nem állt szándékában bedobni a mélyvízbe a Central Florida egyetemről érkező újoncot; kategorikusan kijelentették, hogy az előttünk álló idényben a veterán Chad Henne (7) lesz a csapat kezdő QB-ja, Bortles pedig (minimum) egy évig tanulhat mögötte. Gus Bradley-ék döntését eleve sokan megkérdőjelezték, hisz még csak nyílt versenyt sem hirdetett a stáb a két irányító között (elég csak Johnny Manziel és Brian Hoyer vagy Teddy Bridgewater és Matt Cassel párharcára gondolni), holott az előszezon eseményei alapján Bortles a pályán egyenrangú ellenfele Henne-nek.

A Jaguars magyar idő szerint péntek hajnalban lejátszotta második felkészülési meccsét, és az újonc QB ismét meggyőző produkcióval állt elő. Az évek során már kiderült, hogy Henne nem üti meg az átlagos NFL-kezdő szintet, Bortles a pályán nyilvánvalóan többet tanulhat, mint az oldalvonal mellett, így joggal vetődik fel a kérdés: nem kellene már most a jövő emberének minél több játéklehetőséget biztosítani a fejlődés, tapasztalatszerzés érdekében, ahelyett, hogy egy átmeneti megoldást jelentő játékos kezébe adja a stafétát az edzői stáb? Az alapszakasz kezdetéig még három hét és két előszezon-meccs áll Bortles rendelkezésére, hogy bizonyítson, míg a Jaguars edzőinek ugyanennyi idejük van eldönteni, hogy módosítsák-e eredeti tervüket, amennyiben Bortles változatlanul – újonc QB-hoz mérten – ennyire meggyőzően teljesít.

Fotó: FOX Sports