Jump to content

NBA: a Cavs és a T-Wolves megegyezett Love-ügyben

2014. 08. 08. 09:54

A Yahoo!Sports oldal, és több amerikai lap értesülései szerint az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban szereplő Cleveland Cavaliers és a Minnesota Timberwolves megegyeztek Kevin Love átigazolásáról. A Cavs kerete az erőcsatár és center poszton is bevethető Love érkezésével még erősebb lett, a fogadóirodák az NBA szezon potenciális bajnokesélyesének tartják a csapatot. Azért a Minnesota sem jár rosszul, hiszen cserébe két 1/1-est és egy jövőbeli első körös játékost kap.

LeBron James "megkapta" azt a játékost, akit leginkább maga mellett akart tudni, tengerentúli sajtóhírek szerint ugyanis a Cavs megszerezte Kevin Love-ot. A hírek szerint a tavalyi idényben 26 pont felett átlagoló Love 5 évre írt alá a clevelandi csapathoz, amely cserébe az idei játékosbörze első választottját Andrew Wigginst, valamint a tavalyi 1/1-est Anthony Benettet küldi a T-Wolves-hoz, amely még a jövőben egy további első körös választottat is kap a Clevelandtól.

Love érkezésével a szakértők a Cavaliersszel, mint potenciális bajnokesélyesként számolnak, amely kijelentéssel immáron nagyon nem lehet vitatkozni. A csapat irányítója Kyrie Irving a liga egyik legjobbjává nőtte ki magát a posztján, LeBron James nem csak a posztján, de úgy szimplán a legjobbnak számít, míg az új fiúk közül James Jonest és Mike Millert sem kell senkinek sem bemutatni. Love-val tovább erősödött a keret, hiszen ponterős és jól is passzol, ráadásul meccsenként lekap vagy 10 lepattanót, ami borzasztóan fontos és mindezzel tehermentesíti Jamest is. Ugyanakkor lehet, hogy egy kiforrott játékos megszerzése érdekében a clevelandi vezetők a jövő egyik legnagyobb játékosát cserélték el Wiggins személyében, de ezt a lépést be kellett vállalniuk.

Ugyanis LeBron James és a Clevelandi szurkolók sem érnek rá éveket várni a remélt bajnoki címre. James nem azért tért haza, hogy a konferencia negyedik legjobb csapatában játszon, meg amúgy sem lesz már fiatalabb. Ami pedig Cleveland város polgárait illeti, az ő türelmük is fogytán, hiszen az NFL-es csapat, a Cleveland Browns 1964-es sikere óta várnak egy újabb Major-sportban szerzett bajnoki címre.

(Fotó:hoopshype.com, defpenradio.com)