Jump to content

NBA: a kétszeres bajnok veterán még nem döntött a folytatásról

2014. 08. 04. 11:18

Ray Allen egyelőre még nem döntötte el, hogy hol folytatja pályafutását, sőt egyelőre még abban sem biztos, hogy visszatér a 19. NBA idényére. A Boston Celtics és a Miami Heat színeiben is bajnoki címet nyerő veterán mesterlövésszel kapcsolatban sokáig azt pletykálták, hogy követi egykori csapattársát, LeBron Jamest Clevelandba, ám Allen egyelőre csak a nyári szünetre és a pihenésre koncentrál.

Ray Allen jövőjével kapcsolatban egyelőre még semmi biztosat nem lehet tudni. A veterán játékos korábban kijelentette, hogy bárhol is folytatja egykori csapattársa és jó barátja, LeBron James, ő követni fogja. Miután James eldöntötte, hogy pályafutását egykori csapatában a Cleveland Cavaliersben folytatja, szinte mindenki biztosra vette, hogy Allen is aláír a Cavs-hez. A kétszeres NBA és egyszeres olimpiai bajnok hátvéd azonban még nem döntött.

"Nem kell sietnem a döntésemmel. 18 évet játszottam már a ligában és ahogy visszanézek a karrieremre, azt kell, hogy mondjam, hogy elégedett vagyok azzal, amit elértem. Egyelőre csak a pihenésre koncentrálok, és ha elérkezettnek látom az időt, akkor eldöntöm, hogy mi legyen" - beszélt a jövőjéről Allen.

A pályafutása során a Milwaukee Bucks-ban és a Seattle Supersonicsban is megforduló Allen úgy érzi, hogy készen áll a folytatásra, ám ennek ellenére messze nem biztos, hogy nekivág a 19. idényének.

"Kiváló formában vagyok, tehát ez nem akadálya a folytatásnak. Csak azért mert tudom, hogy képes vagyok még magas szinten játszani még nem jelenti azt, hogy kell is játszanom. Rengetegen győzködnek a folytatást illetően, ám úgy érzem, hogy rengeteget elértem a karrierem során és minden egyes pillanatért hálás vagyok. Ugyanakkor már 39 éves vagyok, tehát készen állok a változásra is. Szeretek a gyerekeimmel lenni, ezt most a nap 24 órájában megtehetem. Éppen ezért egyelőre csak élvezem a pillanatot és jól érzem magam a bőrömben" - tette hozzá Allen.

Ray Allen az 1996-os draft hatodik választottja volt a Minnesota Timberwolves által, ám elcserélték a Milwaukee Bucks csapatával. Hat idényen át erősítette a Bucks együttesét, majd Seattle-be került ahol négy és fél idényt töltött el, mielőtt Bostonba igazolt volna. Az öt bostoni idényt követően a Miami Heat csapott le rá, ahol újabb két évet töltött el. Ray Allen pályafutása során eddig közel 19 pontos átlaggal rendelkezik és a mai napig a liga egyik legjobb hárompontos dobója, karrierje alatt 40%-os hatékonysággal szórta a triplákat.

(Fotó:bleacherreport.com/cbssports.com)