Jump to content

NHL: óriási lehetőség előtt a magyar hokis

2014. 07. 17. 07:00

A magyar válogatott Nagy Gergő try-out, úgynevezett próbaszerződést kötött az észak-amerikai profi 
jégkorongligában (NHL) szereplő St. Louis Blues csapatával. A kontraktus értelmében Nagy részt vehet a klub 
szeptemberi edzőtáborában, illetve az őszi előszezonban rendezett mérkőzéseken is bizonyíthat. A magyar hokisok 
közül eddig ketten, Szuper Levente (Calgary Flames) és Vas János (Dallas Stars) szerepelhetett NHL-es előidény-
találkozón, ám végül egyikük sem lépett jégre NHL-es tétmérkőzésen.

Nagy pályafutása pár hónap alatt elképesztő fordulatot vett. A fiatal játékos az előző idényben a MOL Ligában szereplő Miskolci Jegesmedvék csapatának volt meghatározó tagja, ám a legutóbbi szezonban már a bajnoki címre is esélyesnek tartott Érsekújvár együttesében játszott. Nem sokat, ugyanis mindössze 9 találkozót követően (melyen 16 pontot szerzett) az észak-amerikai CHL-ligába igazolt. Az ottani harmadik ligának megfelelő sorozatban a Quad City Mallards csapatának az alkalmazásában játszott, 64 mérkőzésen 54 pontot gyűjtött (20 gól, 34 gólpassz). A teljesítményére felfigyeltek a St. Louis tartalékegyüttesénél, a másodosztályban (AHL) szereplő Chicago Wolvesnál is, amelynek színeiben két mérkőzést játszott.

"Ez egy olyan szerződés, ami alapján tesztelhetnek, kipróbálhatnak. Már az is nagy öröm, hogy gondoltak rám, és ott lehetek több világsztárral. Mivel próbaszerződésem van, ezért az NHL-es csapat szeptemberi edzőtáborában kezdek. De előbb, már augusztusban kiutazom, hogy ott készülhessek. Bízom benne, hogy előkészületi találkozókra bevetnek" - beszélt az óriási lehetőségről a 41-szeres válogatott Nagy.

A Blues az elmúlt évadban az egyik bajnokesélyes volt, a Nyugati főcsoportban harmadik volt az alapszakaszban, majd a rájátszás első körében már 2-0-ra vezetett a címvédő Chicago Blackhawks ellen, végül 4-2-es összesítéssel kiesett. A gárdában olimpiai és világbajnokok is szerepelnek, mint például Jay Bouwmeester, Paul Stastny, Kevin Shattenkirk, David Backes, Alexander Steen, Patrik Berglund vagy T.J. Oshie, korábban pedig több legendás játékos is megfordult a klubnál, így Brett Hull, Wayne Gretzky, Chris Pronger vagy Brendan Shanahan.

(Forrás:sportrajongo.hu/MTI/Fotó:MTI)

(Látogass el Facebook oldalunkra további hírekért, képekért, videókért)