Jump to content

NBA: Paul Pierce Washingtonban folytatja

2014. 07. 13. 08:30

LeBron James döntése után felélénkült az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság átigazolási piaca, egyre másra írnak alá a szabadügynök státuszban lévő szupersztárok. A legfrissebb hír, hogy a legutóbbi szezont a Brooklyn Netsben lehúzó Paul Pierce a Washington Wizards együttesénél folytatja. A 36 éves kiválóság két évre 10 millió dollárt kap majd.

Pierce bejelentése némileg meglepte a ligát, ugyanakkor a Washington már napok óta készült a nagyágyú leigazolására, hiszen Trevor Ariza Houstonba igazolása után szükségük volt egy ponterős játékosra. Pierce személyében megtalálhatják számításukat, hiszen a játékos a legutóbbi idényben 13.5 pontot átlagolt, mellette pedig még 4.6 lepattanót is szerzett meccsenként. Pierce a hírek szerint szeretett volna megállapodni a Nets csapatával a hosszabbításról, ám Brooklynban sokallták a játékos által a következő szezonra kért 8 millió, valamint az azt követ idényre kért 10 millió dollárt.

Pierce - aki a legutóbbi idényben mindössze 27.5 percet játszott átlagban - három év alatt immáron a harmadik csapatában kezdi meg a szezont, előtte 1998-tól 2013-ig a Boston Celtics együttesének alkalmazásában állt amellyel 2008-ban bajnokságot nyert.

(Fotó:chatsports.com)