Jump to content

NFL: révbe ér-e idén a 49-ers?

2014. 07. 10. 17:18

A nagy múltú San Francisco 49-ers a holtszezonban is a középpontban van, ugyanis megaszerződést kötöttek irányítójukkal, Colin Kaepernick-el. Az utolsó két évben mindig a legjobb négy közé kerülő együttes bivalyerős keretének köszönhetően a végső győzelem elsőszámú várományosa.

A támadás motorja Colin Kaepernick igazi sztárirányítóvá nőtte ki magát az elmúlt években. Ennek megfelelően a 49-ers egy mega-szerződést ajánlott neki, amit természetesen el is fogadott. A sokoldalú, mozgékony, fiatal játékos 2012-ben került be a kezdőcsapatba, Alex Smith sérülése után. Ezt követően a San Francisco egyik vezéregyéniségévé vált, abban az évben a Super Bowlig meneteltek, ahol a Baltimore nagy küzdelem árán tudta csak megállítani őket. Persze Kaepernick egyedül kevés lenne a jó eredmények eléréséhez, segítségére van ebben a liga egyik legjobb védelme, valamint a kiváló elkapók, ás akkor még ott van Frank Gore, akinek személyében egy megbízható, szinte mindig átlag feletti játékot mutató futójuk is van.

A 49-esek az idei draft során nem bíztak semmit a véletlenre, rengeteg játékost szereztek meg. Az első választásuk a hivatalosan strongsafety poszton játszó Jimmie Ward, ám sokkal valószínűbb hogy Jim Harbaugh edző cornerbackként fogja játszatni. Az egyik legjobb futónak beállított Carlos Hyde a második körben érkezett a „ninersbe”, Frank Gore mellett szinte biztosan nem fog labdába rúgni, de rövid távú futásokra Gore tehermentesítése érdekében tökéletes választás lehet. Mellettük még további tíz új tehetség erősíti majd a gárdát.

A története során öt Super Bowl-t nyerő klub húsz éve vár az újabb győzelemre, sokak szerint a nehéz sorsolás ellenére nagy esélyesei az idei szezonnak is.

(Fotó:christianpost.com)