Jump to content

NBA: az Adidas 2 millió dollárt ad az újoncnak

2014. 07. 10. 16:37

Andrew Wiggins még be sem tette a lábát az NBA-be, de máris évente két millió dollárral lesz gazdagabb. Az Adidas marketingesei ugyanis gyorsan lecsaptak az idei játékosbörze 1/1-esére és hamarjában megkínálták egy évi 2 millió dollárt érő szerződéssel. Wiggins a Cleveland Cavaliers játékosaként kezdi meg NBA pályafutását, azzal a reménnyel, hogy nyártól visszatér a csapathoz a korábbi vezér, a négy éve Miamiba szerződő LeBron James.

Andrew Wiggins érkezését mindenki várta, leginkább a Cavs szurkolók. A fiatal játékost úgy tűnik az Adidas munkatársai is nagyon várták, ugyanis nem sokat késlekedtek azzal, hogy az orra alá dugjanak egy igen csak zsíros szerződést. Wiggins az elkövetkezendő jó pár évben idényenként legalább 2 millió dollárt fog kapni azért, mert a cég cipőit viseli a pályán és a pályán kívül.

A sportruházati cég 2008 óta nem kötött szerződést 1/1-es játékossal, hat évvel ezelőtt Derrick Rose-t hálózták be, aki a Chicago Bulls vezérévé vált az évek során, többek között az év játékosának (MVP) is megválasztották az azóta sokat sérült hátvédet. Az Adidas családhoz tartozik amúgy a portlandi Damian Lillard, valamint a Utah által kiválasztott újonc, Dante Exum is.

Természetesen az Adidas legnagyobb ellenfele, a Nike sem tétlenkedett, a cég a Milwaukee Bucks által kiválasztott Jabari Parkert szerződtette, ő lesz a Nike Air Jordan cipők legújabb reklámarca.

A két cég komoly harcot vív a szupersztárokért, ám ez a harc végtelenül egyoldalú. A Nike ugyanis a kosárlabda cipők piacán 95%-os részesedést ér el, míg az Adidas 3%-al büszkélkedhet...

(Fotó:bleacherreport.com/newyork.cbslocal.com)