Jump to content

NBA: újra nyert a Spurs, egy meccsre a bajnoki címtől Duncanék

2014. 06. 13. 09:49

A San Antonio Spurs idegenben 107–86-ra nyert a Miami Heat ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság nagydöntőjének negyedik összecsapásán, ezzel egy győzelemre került a végső sikertől. A Spurs magyar idő szerint hétfőre virradóra hazai pályán hódíthatja el ötödik bajnoki címét.

Óriási bajba került a LeBron James vezette Miami Heat az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság döntőjében, miután sorozatban második mérkőzését is elvesztette a San Antonio Spurs ellen. A Heat idegenben a rájátszás során csak a texasiaktól kapott ki, ám a csütörtöki "zakó" azt jelenti, hogy Tim Duncanéknek már csak egy mérkőzést kell nyerniük ahhoz, hogy lezárják az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcot, ráadásul a következő találkozót San Antonióban rendezik, ami nem sok jót jelent Jamesék számára.

A Spurs ismét jól kezdett, rögtön az elején 11 ponttal elhúzott végül kilenc pontos előnnyel zárták az első negyedet. A texasiak lendülete a második negyedre is kitartott, előbb 19 pontra növelték a fórjukat, majd a leblokkoló Heat asszisztálásával volt olyan szakasza is a játékrésznek, hogy közel 30 ponttal "mentek" a vendégek. A hazaiaktól Dwyane Wade borzasztó napot zárt (3/13), míg a másik oldalon Tony Parker ismét tarthatatlannak bizonyult Mario Chalmers által. LeBron James hozta a tőle megszokott jó teljesítményt, 28 ponttal zárt a Miami klasszisa, ám egyedül nem tudta felvenni a harcot az ezúttal is varázslatos passzjátékot bemutató San Antonióval.

A vendégeknél ki kell még emelni az ezúttal is kiválóan játszó Kawhi Leonardot, a kiscsatár 20 pontnál állt meg, majdnem hibátlan volt a büntetővonalról, adott három gólpasszt, ráadásul a védekezést is nagyon magas szinten művelte: 14 lepattanó, 3 blokk és 3 labdaszerzés került a neve mellé. A Spurs legendája, Tim Duncan 10 pontjával és 11 pattanójával pályafutása 158. playoff dupla-dupláját érte el, amivel megelőzte Magic Johnsont, de egy másik Lakers-legendának sem kegyelmezett, Kareem Abdul-Jabbartól a legtöbb, playoffban pályán töltött perc rekordját vette el.

A Spurs végül 107-86-ra nyert és az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban 3–1-es vezetésre tett szert. Ilyen állásból még egy csapatnak sem sikerült felállnia az NBA döntőinek történetében.

NBA, PLAYOFF 2014 DÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS

Miami Heat–San Antonio Spurs 86–107

A négy győzelemig tartó párharc állása: 3–1, a Spurs javára

(Fotó:latino.foxnews.com/streetball.com)