Jump to content

LeBron James ellen nem volt ellenszer

2014. 05. 12. 12:45

Az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásában továbbra sem ért véget egyetlen második körös párharc sem. a Miami Heatnél LeBron James élére állt együttesének, fantasztikus támadójátékot mutatott be. A Heat klasszisa legutóbb egy negyeden keresztül volt megállíthatatlan, most kiterjesztette ezt a teljes meccsre. Gyakorlatilag nem tudott hibázni, már a félidőben 25-nél tartott, a harmadik negyedben, zsinórban 13 pontot szerzett, végül 49-cel zárt, ezzel beállítva playoff-karriercsúcsát.

Sokak szerint a világ jelenleg legjobbjának tartott James 24 dobásából 16 jó volt, egymaga 19 büntetőt dobhatott, míg a többiek összesen nyolcat. James extrája mellett a többieket meg tudta fogni a Nets, bár 53%-kal céloztak a vendégek, ez javarészt LeBron-nak volt köszönhető.

Azért még Wade hozzátett 15 pontot, de a hazaiaknál öten is elérték a tíz pontot, így tudták tartani a lépést a Miamival. Az utolsó percbe fordulva aztán egy duplázás után Bosh maradt üresen a sarokban és beverte második tripláját, ezzel 97-94-re húzott el a Heat, majd James mellett Joe Johnson rontott ziccert, így Wade két támadópattanója után Allen büntetői lezárták a meccset.

Várható volt, hogy a 60%-os kinti dobóteljesítmény nem megismételhető, de az 5/22-es mutató talán alulmúlta a várakozásokat a Nets részéről. A Pierce-Teletovics páros 0/7-tel zárt kintről, de a legutóbb remeklő Joe Johnson is csak 2/7-et szenvedett össze. Utóbbinak egyébként a 18 pont ellenére nem volt hatékony napja, főleg büntetőkből tudott eredményes lenni.

Ha már nincs igazi vezér a Netsben akkor mindenki hozzáteszi a magáét. A második negyedben a cserék előnyhöz is juttatták Kidd csapatát, de LeBronra ma nem volt ellenszer. Négy meccs után a párharc állása: 3-1 a Heatnek.

Fotó:philly.com forrás:sportrajongo.hu/kezdo5.hu