Jump to content

3 pontos rendszer az NHL-ben is?

2013. 12. 14. 09:49

Lassan tíz éve, hogy jelentős újítást vezettek be a ligában, a 2004-es lockout után jöttek a büntetőlövések, ami hatalmas sikert aratott mind a játékosok, mind a szurkolók körében. Most azonban ismét változhat a szabály.

Nemsokára a hárompontos rendszer bevezetése lehet a következő nagy változás, ami alapjaiban rengetheti meg a tabellát. Az elképzelés szerint az európai szokáshoz hasonlóan minden egyes alapjátékidőben szerzett győzelem három pontot érne, a vesztes természetesen nem kapna semmit.

A ráadásban vagy a büntetőlövésekben elosztandó pontok rendszere nem változna a győztes kettő, a vesztes egy ponttal gazdagodna.Tavaly óta nem változott a helyzet, a Leafs vezet, értéke 15%-kal nőtt egy év alatt és már bőven egymilliárd dollár felett jár.

Amint arról a legjelentősebb hazai szakportál a jkb.hu is beszámolt, a világ vezető piaci kiadványa, a Forbes magazin idén is rangsorolta az NHL csapatait. Az élen nem változott a helyzet, a Juharfaleveles gárdát a New York Rangers és a Montreal követi a rangsorban.

A legnagyobb értéknövekedést a Vancouver produkálta, amely 105%-kal ér többet, mint egy évvel ezelőtt, a legkisebb változást a Tampa produkálta, amely szerény 3%-os többletet tud felmutatni.

Fotó: freedigitalphotos.net

sportrajongo.hu/jegkorongblog.hu